http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Felzárkóztatás iskolánkban

Az iskola nemcsak a tehetséges tanulók sorsát kezeli kiemelten. A különböző tanulási nehézséggel, sajátos nevelési igénnyel rendelkező tanulók előtt is nyitva áll a Bolyai kapuja. Ezeket a diákokat különböző fejlesztő órákon segítjük ahhoz, hogy ők is sikerélményeket érjenek el a tanulmányaik egyes szakaszaiban. Fejlesztésüket két gyógypedagógus szakember látja el, akik az iskolában dolgoznak. Így bármikor segítséget kaphatnak akár a diákok, akár a kollégák nehézségek esetén. Egyéni és kiscsoportos fejlesztésükre nagy gondot fordítunk, figyelemmel kísérjük fejlődésüket. A megfelelő szervekhez irányítjuk őket akár felülvizsgálatra van szükség, akár egyéb jellegű probléma áll fenn.

Az alsó tagozaton pedig a tanító nénik azok, akik a gyengébben haladó tanulóknak segítséget adnak akár a tanítási órákon könnyített feladatokkal, plusz instrukciókkal, akár pedig a rendelkezésükre álló differenciált foglalkozás órákon.

Bolyais diáknak és pedagógusnak lenni nagyszerű dolog, hiszen itt mindenki megtalálja azt, amit egy iskolától várhat. Minden probléma és öröm közös szívügyünk. „Együtt nevetünk és örülünk!”